2008. április 21., hétfő

Az Aloe Vera Barbadensis Miller

Az Aloe Vera Barbadensis Miller gyógynövény különleges hatásmechanizmusa

Sok száz tudományos közlés és sokmillió ember tapasztalata bizonyítja: az egyetlen olyan növény a világon, amely „mindenre jó”. Gyógyításra, az egészség megőrzésére és helyreállítására, szépségápolásra, táplálékként és háztartási célokra egyaránt. „Ami mindenre jó, az, semmire sem jó” köznyelvi fordulat ez esetben nem állja meg a helyét, az Aloe Vera különleges hatásmechanizmusának köszönhetően.

Valamennyi növény közül a legtöbbféle tápanyagot (több mint 250) tartalmazza. Éppen azokat, amelyeket az emberi szervezet zavartalan működése érdekében kívülről kell bejuttatnunk. Számos vitamint, enzimet, ásványi anyagot (20), fehérjéket, hormonokat, esszenciális aminosavakat (a szükséges 20-ból 9-et), összetett cukrokat. Ez utóbbiak egyike „vezényli” a csodálatos „zenekart”.

A növény összetétele fantasztikus és szinte misztikus módon megegyezik az emberi szervezet teljes megújulásához és öngyógyításához szükséges tápanyag-igénnyel és aránnyal (mesterségesen elő nem állítható arány!). A szervezet máig sem egészen feltárt önjavító mechanizmusa a bőséges kínálatból, mint valamiféle „svédasztalról”, kiválasztja és a megfelelő helyre juttatja el a tápanyagokat, az aktuálisan szükséges mennyiségben (túladagolás nem lehetséges, az adott pillanatban felesleges anyagok eltávoznak a szervezetből).

Előbbiek miatt minden mástól különböző felszívódási mechanizmussal rendelkezik a növény: tápanyagai - sejt-szinten - rendkívül gyorsan (a víznél hétszer gyorsabban) felszívódnak az emberi szervezetben. (Sőt, a növényből készített termékekben, a hozzáadott egyéb - pl. gyógynövény - hatóanyagokat is maradéktalanul magával viszik az Aloe anyagai). Az emberi szervezet felismeri az azonosságot és fenntartások nélkül befogadja az Aloe hatóanyagait, amelyek azután mellékhatások nélkül fejthetik ki kedvező hatásukat.

Tisztító, antibiotikus, fájdalomcsillapító, baktérium-, csíra-, gomba-, vírusölő, nyugtató, méregtelenítő, regeneráló, gyulladáscsökkentő, sejtépítő, funkciót teljesít. „Élő makromolekula” – a vitalitást adó napfénytároló képesség - tartalma tízszerese minden más növény makromolekula tartalmának.

Ellentétben az ember által kitalált és receptura alapján alkotott multivitamin készítményekkel, az Aloe Vera egyes összetevők együttműködő (szinergikus) hatással működnek.

Az Aloe Vera Barbadensis Miller olyan minőségi táplálék, amely visszaadja a harmóniát, pótolja a hiányokat, ellenállóvá teszi a szervezetet a fertőzésekkel szemben, segít közömbösíteni a környezeti ártalmak során keletkező méreganyagokat, növeli a szellemi teljesítőképességet, óvja bőrünket, a kisiklott anyagcsere folyamatot segít a helyes mederbe terelni, szabályozza az immunrendszer működését, javítja a bélműködést. Mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.

Dr Wirth Gyula, kandidatus
Dr Wirthné Dr Wohlmuth Edit, orvos

Nincsenek megjegyzések: